Kallion tatuointistudiot

Tähän sivulle tietoa Kallion tatuointistudioista.

Vaikka Kallion liepeillä on useampikin tatuointistudio ja Hämeentielläkin parhaillaan kolme (?) studiota, ei keskinäinen kilpailu oli veristä. Kullakin studiolla on niin vahva oma leimansa ja tyylinsä, että asiakkaista ei tarvitse nujakoida.
SKINK (Hämeentie 22) on todella hyvännäköinenkin uutuus, joka avattiin 13.3.2006.

Vaikka mestassa on selkeä tatuointistudion tuntu, “theresemäinen” vahva värillinen, valoisa, selkeä ja ilmava fiilis ovat koko lafkassa päällimmäisinä.

Tatuoitsija THֹRָSE ײSTERHOLM on kokonaisvaltaisesti taiteilija, joka kuvittaa niin tauluja kankaalle, kuin kuvia ihmisiholle.
Thיrיse on kuvataiteilija ja mainosalan ammattilainen, jonka ilmaisuun on tuonut lisää volyymia myös tatuointitaide.
Thיrיsen tiimi, jossa hän toimi AD:na, palkittiin viimeksi noin viikko sitten 3.palkinnolla HUIPPUSUORA 2006 -kilpailussa. Kilpailusarjana ”yritysmarkkinointi ja uusasiakashankinta” ja työnä oli Dark -kirjapainolle suunniteltu kampanja.
Ensikertaa tatuointitaiteen tekeminen alkoi kiinnostaa Thיrיseä noin kuusi vuotta sitten.
Nyt tämä taiteentekemisen ala kulkee käsi kädessä muun taiteen kanssa.

Esimerkiksi tällä hetkellä Thיrיsen taulut lievittävät hammaslääkäripelkoa hammaslääkäriasema Fossan katossa! Istuessaan ko. lääkäriaseman potilastuolissa Thיrיse tuli ajatelleeksi, että voisi kai siinä penkissä istuessa katsella muutakin kuin steriilin valkoista kattoa! Taulu-ideasta on kertynyt pelkkää positiivista palautetta.

20.-30.6.2006 ajaksi Thטresי pystyttää seuraavan näyttelynsä Vuosaareen VUOTALOON.

(aikataulut, kuvia tauluista ja tatuoinneista etc. tsekkaa Thיrיsen omilta sivuilta! www.iki.fi/therese ja www.skink.fi )
Tatuoitsijana Thטrיsen sähköisen kynän jälki on erittäin samanhenkistä kuin taulujenkin maailma.
Ei synkissäkään virroissa lilluvat liskot ole ikäviä, mutta Thיrיsen liskot ovat silti ihanasti jotain muuta!
Niitten sympaattinen hiljainen huumori, elegantit linjat, hämmästyneet silmät ja aito liskomainen olemus on jotain paljon persoonallisempaa, kuin ne varsin lukkiutuneet perinteiset liskofiguurit, joita yleensä näkee.
Thיrיsen taiteilemat liskot, käärmeet ja sammakot ovat sen näköisiä tyyppejä, ettei yhtään ihmettelisi, jos ne olisivat kadonneet näkökentästä silmänräpäyksen aikana, kuten elävät esikuvansa tekevät. Yhtä hyvännäköisiä ja “eläviä” ovat niin mustavalkoiset tribaalityyppiset kuvat, kuin väreillä iholle tatuoidut eläimet.

Itseäni ihastuttivat matelijoiden lisäksi Thיrיsen kissat ja sudet aivan erityisesti!

Duck’s Tattoossa -jossa Thיrיse aiemmin työskenteli- olikin käytännössä erään kollegan kanssa jonkinmoinen työnjako: kun asiakas tahtoi iholleen taiteillun liskon tai sammakon, duuni oli yleensä aina Thיrיsen hommia!

Vaikka “lempiaiheina” Thיrיselle ovatkin matelijat, ihan kaikenlaisia kuvia SKINKissä tatuoidaan tottakai!
Noin 3/4 tehdyistä tatuoinneista on Thטrיsen ideoimia ja toteuttamia. Jäljelle jäänyt 1/4 tehdään mallikansiosta valitun kuvan mukaan tai asiakkaan tuomasta kuvasta.
Tatuoinnin hinta määräytyy pääasiassa arvioidun työajan mukaan.
Thיrיse kertoo, että häntä itseään kiehtovat erityisesti selkeät ja selvät kuvat, joista heti näkee, mitä kuva esittää. Suttuisen harmaat ja sekavat tatuoinnit (joita joskus maailmalla näkee) eivät sensijaan aiheuta hurraahuutoja.
Thיrיsen itsensä suunnittelemat tribaali-kuvat ovat tekijänsä näköisiä nekin: sekoitus tribaali”perinnettä” yhdistettynä Thטrיsen omaan tyyliin, josta syntyy kiehtovaa salaperäisyyttä ja mystisyyttä!

KUVASSA: KESִKUUSSA VUOTALOSSA VUOSAARESSA ON THֹRֹSEN SEURAAVA TAIDENִYTTELY. TִNִִN OSA TAULUISTA KORISTAA SKINK-STUDION SEINIִ.)
Ihmisnäkövinkkelistä nämä “ikuiset” korut iholla ovat tulleet todellakin jäädäkseen.
Tämä ikivanha koristautumismuoti alkoi saada Suomessa jalansijaa reilut parisenkymmentä vuotta sitten, sanoo Thיrיse.
Naiset niin tatuoitsijoina, kuin tatuointien kantajinakin, tulivat vasta seuraavalla junalla. Miehet omaksuivat alan alkuun voimakkaammin, mutta nyt noin viitisentoista vuotta myös naiset ovat koristautuneet tatuoinnein hyvinkin ahkerasti.
Tänään sukupuolikysymys jakautuu fifty-fifty niin ihotaiteen taiteilijoilla, kuin iholtaan taiteilluillakin.
Tatuointitaidehan on Suomessa erittäin korkealaatuista ja korkeamoraalista ja kaikenlisäksi vielä terveydellisestikkin turvallista.
SKINKissä “korjataan” ja uudistetaan myös vanhoja tatuointeja.
Thיrיsen omilla sivuilla voikin nähdä miten upeita taideteoksia on syntynyt vanhojen tatuointien päälle! Thיrיse pitää myös tätä kuvantekotapaa erittäin haasteellisena, kun on luotava “piiloon” vanha tatuointi, johon asiakas ei syystä tai toisesta enään ole tyytyväinen…Eli ei ole paniikinpaikka, jos joskus historiassa on tullut tempaistua iholle kuva, jota nyt häpeää tai katuu: Thטrיse saa taatusti asian muuttumaan täydellisesti peitekuvalla. (Ja tilalle tulee kuva, josta voi olla ylpeä!)
HUOM! SKINK tekee myös lävistyksiä ja niitä tekee MARIA. yhteyden häneen saa mm. sähköpostilla anna.maria@rock.com)